Αλέξης Σαββόπουλος

Ο Άρης το κέρδισε. Κλέψτε το…

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sportfm.gr για το θέμα της αδειοδότησης της ΠΑΕ Άρης που προέκυψε χθες...

Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν, καθώς είναι φανερό ποιος κρύβεται πίσω από το νέο σκηνικό ντροπής που στήνεται και προσπαθεί να αναιρέσει την Ευρωπαϊκή αδειοδότηση του Άρη την οποία έλαβε με ψήφους 4-1.

Ο Άρης κέρδισε πανάξια και κιμπάρικα, μπροστά σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή του έξοδο. Μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Όπως αρμόζει σε έναν Σύλλογο 108 ετών, όπως αρμόζει στην Ιστορία του, έχει δεν έχει πολλούς τίτλους.

Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν το Σάββατο το βράδυ και κατέθεσαν την ψυχή τους, φέροντας δυο ιστορικά σύμβολα έδωσαν μια μάχη στον αγωνιστικό χώρο, η οποία κρίθηκε στα ίσια, δίχως παράνομες συμμετοχές, δίχως ληγμένα δελτία, δίχως διαιτητική παρέμβαση, δίχως αμφισβητούμενες φάσεις, δίχως απειλές, δίχως εισβολές, δίχως κουμπούρια, δίχως απειλές σε αξιωματούχους του αγώνα, δίχως επισκέψεις σε αποδυτήρια διαιτητών, δίχως τίποτα να αποτελεί σκιά για το ξεκάθαρο αποτέλεσμα του αγώνα και για το πως κρίθηκε αυτός.

Ο Άρης κέρδισε, ο κόσμος του πανηγύρισε πανάξια το Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ακριβώς μετά την λήξη του αγώνα και μέσα στο γήπεδο, ο οργανισμός Άρης με επικεφαλής τον φροντιστή της ομάδας Δημήτρη Τσακίρη αφιέρωσε στον δολοφονημένο 19χρονο Άλκη την μικρή αυτή επιτυχία.

Όποιος θέλει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο, με κάθε κόστος, ηθικό και ιστορικό, ας στερήσει από τον Άρη αυτό που κέρδισε πανάξια. Αλλά θα είναι κλοπή. Και σε κάθε κλοπή, υπάρχουν κλέφτες, τσιλιαδόροι, κλεπταποδόχοι. Αυτοί είναι ο ρόλοι, μοιραστείτε τους. Με όσες εκπτώσεις χωράει η ηθική, η τιμή, η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός στην ιστορία και στις καταβολές του καθενός.

Μια ομάδα κερδίζει, μια ομάδα χάνει σε έναν αγώνα. Καμία ήττα όμως δεν προσβάλει την ιστορία μιας ομάδας, την περηφάνια των οπαδών της, το φρόνημα, την αξιοπρέπεια. Οι Αρειανοί το ξέρουν ένα παραπάνω καθώς έχουν γευθεί την πίκρα ιστορικών και οδυνηρών ηττών.

Την ιστορία, τις ρίζες, την αξιοπρέπεια, την υστεροφημία και το φρόνημα μιας ομάδας το προσβάλει ο οποιοσδήποτε, δεν έχει σημασία πόσο σημαντικός ή πόσο δυνατός είναι, προσπαθεί να κλέψει, να υφαρπάξει, κάτι που δεν του ανήκει.

Έχω κουραστεί να επαναλαμβάνω ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία, το «δέσιμο» της υπόθεσης Λάσκοφ, η καταδίκη του Άρη στα δικαιοδοτικά όργανα αυτής της οργάνωσης που ελάχιστα μοιάζει με ποδοσφαιρική και περισσότερο με «μαφία» (σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ Αρης), η με συνοπτικές διαδικασίες αθώωση του Άρη στο CAS (εκεί που σύμφωνα με τα παπαγαλάκια αυτής της οργάνωσης ο Άρης θα υποβιβάζονταν αν προσέφευγε), θα είχε ανοίξει ένα κύκλο εισαγγελικής έρευνας και παρέμβασης στο άβατο της ανομίας, ώστε να διερευνηθεί ποιοι, υποκινούμενοι από ποιους, με πιο αντάλλαγμα και με πιο κίνητρο δημιούργησαν αυτήν την ανύπαρκτη όπως αποδείχθηκε περίτρανα υπόθεση και ποιοι, υποκινούμενοι από ποιους, με πιο αντάλλαγμα και με πιο κίνητρο αποφάνθηκαν ότι ο Άρης ήταν ένοχος, πληρώνοντας τεράστιο αγωνιστικό, οικονομικό και ψυχολογικό τίμημα.

Δέκα μόλις μήνες μετά, στο ίδιο έργο θεατές. Ένα νέο -6 δεν θα ήταν καταστροφικό για τον Άρη αυτήν την φορά, ο Άρης πάλι σε θέση Ευρωπαϊκής εξόδου θα τερμάτιζε, και καθώς δυστυχώς δεν υπάρχει ποινή -7, ο Άρης γίνεται απεγνωσμένη προσπάθεια να στηθεί στον τοίχο γιατί; Τι να γράψω τώρα και τι να εξηγήσω; Να γράψω για μια οφειλή 58. 000 ευρώ προς έναν πρώην ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε στον Άρη το 2007 και που η απόφαση ορίσθηκε τελεσίδικη στο CAS μετά τις 31/12/2021 (συγκεκριμένα, σύμφωνα με την προφανώς παράνομη διαρροή του περιεχομένου της έφεσης σε γνωστή ιστοσελίδα, η απόφαση εκδόθηκε στις 27/1/2022), συνεπώς αφενός και το κυριότερο δεν αφορά την παρούσα αδειοδότηση (που εξετάζει υποχρεώσεις των ομάδων έως τις 31/12/2021), αφετέρου ο Άρης προφανώς θα την καταβάλει ως οφείλει εντός του 2022, όπως κατάβαλε από το 2018 μέχρι σήμερα αντίστοιχες οφειλές της παλιάς ΠΑΕ (περί τα 4,6 εκ. ευρώ).

Τέσσερα μέλη της επιτροπής αδειοδότησης, λειτουργώντας σύμφωνα με τον Κανονισμό, συμφώνησαν στο προφανές, ότι η οφειλή θα απασχολήσει, αν απασχολήσει (διότι προφανώς θα εξοφληθεί μέχρι τότε, δεν είναι δα και κανένα ποσό σημαντικό) την αδειοδότηση της νέας χρονιάς.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Αδειοδότησης της ΕΠΟ όμως Βασίλειος Σαράκης έχει άλλη άποψη, γιατί άραγε, και προσπαθεί να την επιβάλει στην ίδια του την Επιτροπή, στην πλειοψηφία των τεσσάρων δηλαδή. Να γράψω τα αυτονόητα για το ποιος κρύβεται από πίσω; Όποιος έχει κίνητρο λένε στα δικαστήρια οι δικηγόροι και οι δικαστές, δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω. Χρειάζεται να το πω εγώ, δεν το ξέρει σύσσωμη η ελληνική ποδοσφαιρική κοινωνία;

Μήπως έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο εμένα για να καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος αυτής της ΕΠΟ, που αφού ξεφορτώθηκε τον Θοδωρή Ζαγοράκη ο οποίος αηδιασμένος για την σαπίλα τα βρόντηξε και έφυγε εξαιτίας του στησίματος Λάσκοφ, πλέον δρα ανενόχλητη;

Μήπως χρειάζεται να υπενθυμίσω εγώ, με ονόματα και διευθύνσεις, ποιοι πανηγύριζαν για την εκλογή τούτης της ΕΠΟ θεωρώντας ότι είναι δική τους, ελεγχόμενη και βολική; Να αναρωτηθώ πώς είναι δυνατόν έγγραφα και διαδικασίες που προστατεύονται με ρήτρα εμπιστευτικότητας να γίνονται φειγ βολάν;

Όπως ακριβώς έγινε δημοσίως γνωστό το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή Σιαμπάνη (που επίσης προστατεύεται από εμπιστευτικότητα). Να γράψω πως είναι δυνατόν συγκεκριμένο μιντιακό σύστημα να ήξερε τις ενέργειες του Σαράκη πριν τις μάθει η ΠΑΕ Άρης; Όπως ακριβώς το ίδιο συγκρότημα ήξερε την υπόθεση Λάσκοφ πριν αυτή απασχολήσει το Άρη.

Δεν γνωρίζω ποια θα είναι η κατάληξη της υπόθεσης. Ξέρω όμως με σιγουριά ότι μια ντροπιαστική σελίδα, μια ακόμη δηλαδή, γράφεται στη μαύρη βίβλο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν αγγίζει όμως τον Άρη, που το Σάββατο το βράδυ σκόρπισε ρίγη συγκίνησης σε όλη την Ελλάδα, με τα δάκρυα της κυρίας Μελίνας και των πιτσιρικάδων του.

Αυτό που έζησε ο λαός του Άρη και είδε (και θαρρώ συγκινήθηκε) όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα, κανένας Σαράκης δεν μπορεί να το κλέψει και να το μεταβιβάσει. Μπορεί να κλέψουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, την περηφάνια όμως του λαού του Άρη που συσπειρώνεται ακόμη περισσότερο με τέτοιες μεθοδεύσεις, δεν μπορεί να την κλέψει κανένας.

ΥΓ. Θα ήθελα να είμαι από μια μεριά όταν εξηγήσουν στον Αραούχο, έναν ποδοσφαιριστή που τιμά το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον τρόπο που θα αγωνιστεί η ΑΕΚ, αν τελικώς τελεσφορήσει η προσπάθεια Σαράκη, στην Ευρώπη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x